søndag den 19. juni 2011

VORIBRYG Præsentere SVINEDRENGENIgår havde vi planlagt at brygge, men desværre havde bryggemesteren en arbejdsskade(;-)), og eftersom mit køkken var fyldt med rengjort brygudstyr, og jeg havde taget humle ud af fryseren, kunne jeg ikke holde mig væk fra kedlerne.

Jeg satte mig for at lave en reste-bajer og få tømt rester af malt og humle ned i en stor gryde. Eftersom jeg gjorde dette bag bryggemesters ryg, tænkte jeg brygget, sku hedde svinet, men det lød lidt "hårdt", så derfor blødet jeg det ud, og kalder den for "SVINEDRENGEN". Etiketten er inspireret H.C. Andersens eventyr af samme navn.

Her er hva der foregik i køkkenet:

INGREDIENSER:
MALT: 450 gr. Cara Crystal 150EBX, 1,5 kg Flydende Maltekstrakt Mørkt
HUMLE: Bitter: 30 gr. Amarillo 10,7%, Smag: 15 gr. Amarillo, Aroma: 11 gr Tettnag 4,1%
GÆR: 20 gr. Alm. Bagegær :-O
DERUDOVER: 30gr. Min. 70% choko, 4 gr. Tør chili, 5 gr. Irish Moss

& IGANG
16:30 5L vand sat over.
16:50 Malten tilsat i 68gr. vand i 1 time og 25 min.


17:12 Gæren gøres klar i 1dl væske fra gryden & 1dl koldt vand for at nedkøle til 37gr.
18:08 Man keder sig lidt, og derfor bruger man tid på dette...


18:20 Flydende maltekstrakt kommer i 5 minutters vandbad og væskens temp. blev forøget til 75gr.
18:27 Sier malten fra & tilsætter den flydende maltekstrakt.18:33 Tilsætter bitterhumle. River chokoladen så den er klar.
18:56 Ser til gæren...og nej, det er ikke til den røgede sild....


19:07 Tilsætter smagshumle & chokoladen(det er kun den ene blok chokolade, der er med mint!)19:24 Tilsætter Chili & Irish Moss


19:40 Tilsætter aromahumle..Sikke en svinegryde hva'?
(Jeg ku ikke li få siden til at vende billedet rigtigt, men I kan ligge hovedet mod højre ;-))


20:00 Hældt på gæringstank & fyldt op til 12L (gæt da der ik er Liter-mål på)
Vægtfylde: 1058

Temp: 42gr.


Farve: Brun/mørkebrun


Smag: Tynd, humlet, lang eftersmag af chili, men mild

20:30 Temp: 40gr.

21:00 Temp 36gr., Tilsætter gær, lukker og slukker!

22:30 Allerede er der ”liv” med ca. 1 min & 10 sek. mellem hver blob. Gæringstemperatur: ca. 22.6

23:00 Nu er der ca. 9 blob i min

00:43 Etikette færdig


19/06
10:30 Blobber hvert 2. sek. og gære ved en temperatur på ca. 22.9

4 kommentarer:

 1. Jeg er ikke helt dus med dette program, så derfor er der kommet en masse ophold, som jeg har prøvet at fjerne, men de bliver ved med at komme igen. Ligeledes har jeg haft, problemer med nogen af billederne, som automatisk vender forkert.

  SvarSlet
 2. Nøjjj det ser godt ud - spændende! Og hvor er jeg da træt af den arbejdsskade kom i vejen for det! Og så har du lavet en så fin etiket, det er fandme total nice!

  Glæder mig til flaskningen - og ikke mindst smagningen :-)

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Ja, vi må holde en ordenlig grisefest, når der ska smages.

  Har lige regnet mig frem til at den har en IBU på 82. Den skala jeg har fundet stopper ved 60 og kalder alt derover for ekstrem bitter. Så den slår nok en Gammel Dansk, og vi har vundet oprustnings-kapløbet om bitterhed, som Søren snakkede om ved sidste DØE-møde. ;-)

  SvarSlet